INSTITUT DEL MOIANÈS. MOIÀ

CAOS A L’INSTITUT

Etapa educativa: 1r i 3r d’Educació Secundària
Docents implicats: Jordi Peiró (Música), Montse Galbany i Eva Salvador (Visual i Plàstica)
Assessorament: Mia Guiteres Oliva
Alumnes que hi participen: 84

El nostre objectiu ha estat treballar el Caos en dues assignatures Música i Visual i Plàstica a partir dels interessos i dels coneixements dels propis estudiants. La música i el vídeo són els dos mitjans d’expressió que s’han utilitzat per descriure situacions de caos en la vida diària a l’institut.

Des de les aules, de Música i d’Educació Visual i Plàstica, s’han elaborat mescles musicals i situacions caòtiques pròpies de la vida quotidiana del centre educatiu. D’una banda, els sons procedents d’auriculars, la veu del professor, els comentaris dels companys, els sons externs de les aules, de l’institut… han donat peu a composar paisatges sonors, arranjaments d’una cançó composta de diferents melodies sonant alhora o la interpretació d’una peça musical en moments de caos. D’altra banda, en els diferents espais s’han gravat situacions excepcionals d’odre i de desordre entre alumnes o entre alumnes i professors a partir de les tendències audiovisuals del moment: Mannequin Challenge, Harlem Shake i Andy is coming.

art i escola