ESCOLA MIQUEL MARTÍ I POL. LLIÇÀ D’AMUNT

MARE MORTUM

Etapa educativa: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària
Docents implicats: Alicia Arroyo, Anna Castells, Yolanda Malondo, Eli Pérez, Isabel López, Pili Rodríguez, Cristina Rivas, Sandra Manera, Úrsula Cano, Maria Muntal, Jordi Ciurans, Montse Monje, Segundo Jiménez, Loli Jarilla, Alejandra Gutiérrez, David Chaler, Puri Gutiérrez, Isidora Jurado i Rosa Mª Miró.
Assessorament: Neus Larred
Col·laboradors en el projecte: Els artistes Christine i Dimitri Xato i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt
Alumnes que hi participen: 340 alumnes

El Mare Mortum és el projecte artístic creat per tots els alumnes d’Educació Infantil i Primària de l’escola Miquel Martí i Pol de Lliçà d’Amunt.

El caos forma part de l’existència humana i implica la incapacitat de tenir-ho tot sota control. Partint d’aquest concepte hem apostat per realitzar un Happening (manifestació artística) recreant la ruta migratòria més caòtica i mortal del món: l’exili dels refugiats sirians.
L’objectiu d’aquest treball ha estat evidenciar veritats ocultes, potenciar l’esperit de crítica i de protesta social, utilitzant l’art com a vehicle d’expressió.
La realitat pot resultar molt més contundent que qualsevol ficció, per aquest motiu volem creure que existeix la possibilitat de somiar amb llibertat un món diferent, més humanitari.
Tal i com va dir Adam Broomberg: “La responsabilitat de reinventar i transformar la realitat resideix en l’artista. En ell recau el treball de provocar la reflexió i el debat en el públic.”

Blog: http://blocs.xtec.cat/miquelmartipol/

https://vimeo.com/227441376

art i escola