INSTITUT MIQUEL MARTÍ I POL. RODA DE TER

L’ABSÈNCIA DESCRIU L’ESSÈNCIA ANIMAL

Etapa educativa: 2n d’Educació Secundària
Docents implicats: M. Rosa Terradellas i Laura Vilar.
Assessorament: Teresa Font i Paquita Clot.
Alumnes que hi participen: 71

L’absència ens defineix. Cada ésser deixa rastre allà on va. Els elements que el defineixen hi són presents tot i la seva absència: el que ha fet, el que ha comunicat, el que significa per als altres…

El món animal és apassionant i amb una forta caracterització. Aquestes característiques defineixen cada una de les espècies i ens evoca la seva presència. Podem reconèixer un ocell pel seu cant, les petjades d’un mamífer, l’olor d’un animal marí… Podem distingir-lo tot i no ser-hi present.

Amb el nostre treball hem representat diferents espècies animals plasmant la seva essència. Sobre un requadre de 18x18cm hem buidat la silueta del nostre animal i el que queda sense la silueta és el que representa que és. Utilitzant color, formes i textures hem plasmat el seu simbolisme, el seu hàbitat, la seva alimentació, el seu rastre, les seves accions o el seu aspecte més característic.

Presentat com una cortina, es pot veure la representació de l’absència en el buit i el ple que ha realitzat cada un dels alumnes entre la dels seus companys.

art i escola