INSTITUT LES MARGUES. CALLDETENES

DIGUES LA TEVA!

Nivell educatiu: 4t d’Educació Secundària.
Docents implicats: Neus Larred.
Assessorament: Bruna Dinarès i Elisabet Wenceslao.
Alumnes que hi participen: 16

Unint els projectes d’Art i Escola i Digues la teva! la proposta d’enguany consisteix en realitzar petits curtmetratges partint d’obres artístiques d’Eduard Hopper.

Les reflexions sobre el buit que sorgeixen de la contemplació d’obres de Hopper han estat l’impuls per construir les narracions. La soledat, la incomunicació, la mort, la ràbia… tots ells temes tractats des de punts de vista dels adolescents, han omplert els arguments de les seves propostes.

Amb el suport d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies hem treballat tot el procés de realització dels projectes audiovisuals: la planificació, la realització i el muntatge. Hem rebut assessorament en programes d’edició de vídeo.

Sinopsi dels projectes treballats pels grups d’estudiants:

Cecs al sol
Un grup de cecs asseguts al sol ens expressen els seus sentiments. S’hi incorpora un personatge llegint que perdrà la vista gradualment, fins que deixa caure el llibre a terra.

Si te’n vas
Un grup d’amics, una festa, un accident i un mort. Aquesta seqüència de fets genera una disputa entre dues noies que acaba amb una altra mort!

Summer time
Moments de tristesa recordant un amic desaparegut.

Del tot al no res
Una història d’amor entre dues persones casades desencadena la mort de l’esposa d’ell quan aquesta descobreix que el seu marit li és infidel.

art i escola