ESCOLA EL DESPUJOL. LES MASIES DE VOLTREGÀ

ART: DESPERTEM ELS SENTITS

Nivell educatiu: Educació Primària
Docents implicats: Ramon Bautista, Àngels Bartrina, Montse Buxaderas, Gloria Esquena, Vanessa Garcia, Silvia Mesquias, Marta Molas, Isabel Muntañà, Laura Perez i Judit Reig.
Assessorament: Bruna Sadurní.
Alumnes que hi participen: 124

Els alumnes han reflexionat primer en grups reduïts i després ho hem compartit: què és el buit, on el podem trobar, com l’omplim o deixem d’omplir i la representació i la utilitat que té en l’escultura i l’arquitectura.

Al taller Musiquem format per alumnes barrejats de primer a sisè s’ha experimentat el buit a través del so/silenci i també amb materials diversos, fent construccions d’art i de volum. Finalment l’expressió dinàmica del buit s’ha treballat al taller d’expressió corporal.

Per aconseguir fer un únic projecte, cursos de diferents nivells hem posat en comú tot el que hem fet, compartint els resultats de les nostres reflexions amb la finalitat de generar idees per poder transformar, en la mesura que sigui possible, l’espai que ens envolta.

Un cop fet el recull de les idees, s’han triat les més factibles per portar-les a la pràctica. S’ha decidit que els més grans fessin unes estructures que reflectissin el buit i el ple, aplicant els coneixements d’arquitectura en el nostre projecte. Prèviament havíem experimentat amb maquetes tant a l’ordinador com en la construcció amb material reciclable i també s’havia participat en un taller de ligthpainting.

Aquestes estructures estan destinades a exposar les escultures que han fet els alumnes mitjans a partir de l’experimentació amb diferents materials. S’ha jugat amb les repeticions modulars, el buit i el ple i la composició artística.

Presentem a l’exposició un fragment d’aquest treball, és a dir un mòdul de l’estructura global que s’ubicarà a un espai del pati, ja que aquesta activitat forma part del projecte global del centre en aquest curs: L’art, despertem els sentits. Pintura, escultura i arquitectura.

art i escola