COL·LEGI ESCORIAL. VIC

LES ADOVERIES UN CADÀVER IMMOBILIARI

Nivell educatiu: 4t d’Educació Secundària
Docents implicats: Rosa Campalans i Eduard Selva.
Assessorament: Ferran Blancafort.
Alumnes que hi participen: 30

L’objectiu és fer visible i reflexionar de forma reivindicativa sobre els espais buits prenent com a motiu d’estudi les Adoberies, entenent com a cadàver immobiliari un projecte arquitectònic i urbanístic inacabat, buit o abandonat.

Després d’investigar sobre el concepte del buit i fer diferents exercicis puntuals sobre l’edifici i l’entorn de la mateixa escola, ens documentarem i visitarem el barri de les Adoberies per a més endavant situar-ho sobre el mapa i ajudar a omplir la base de dades ja existent amb informació detallada del cadàver adoptat (adreça, municipi, tipologia, metres quadrats, mapa, foto aèria…); per acabar de documentar tot el que sabem d’aquest i amb l’ajuda d’una pluja d’idees prèvia es fa una interpretació generant unes peces que mostrarem al públic al qual volem fer reflexionar sobre el tema.

art i escola