INSTITUT JAUME CALLÍS. VIC

Llum, matèria i so

Docents implicats: Imma Vall i Elisa Planagumà
Nivell educatiu: 4t curs d’Educació Secundària.
Assessorament: Aina Roca i Jordi Lafon

Hem reproduït pintures rellevants de la història de l’art en un escenari teatral. Utilitzant materials reciclats i recursos grafico-plàstics per buscar la versemblança de la imatge. La llum incideix sobre aquestes instal·lacions. Hem simulat el moviment o la vida sobre aquests espais animant els elements que hi hagi en cada un d’ells.

Hem acompanyat aquestes imatges amb unes músiques també pensades i dissenyades pels mateixos alumnes. Instruments, veus i percussions donen vida a cada instal·lació. Jugant amb la llum i el so, s’explica, en cada escena, un aspecte diferent de la llum.

Per tal de presentar el treball, s’han elaborat imatges gràfiques i filmacions de cada necessàries per tal de presentar-ho al projecte “Art i escola”.

Aquest procés ens ha servit per estudiar el concepte de llum i conèixer la seva naturalesa i funcions, descobrir el funcionament de la llum i el so amb totes les seves possibilitats expressives, expressar-se amb originalitat, imaginació i fantasia mitjançant imatges i sons, descobrir els elements bàsics del llenguatge audiovisual, potenciar la creativitat treballant amb diferents tècniques, desenvolupar la capacitat crítica i l’actitud participativa treballant en grup.

Art i Escola 04_Institut Jaume Callís de Vic from ACVic Centre d’Arts on Vimeo.

art i escola