ESCOLA MONJOIA. SANT BARTOMEU DEL GRAU

El somni

Docents implicats: Marta Rabionet, Laura López, Maria Cobos i Alícia Anfruns

Nivell educatiu: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària.

Assessorament: Marià Dinarès, Toni Garcia i Carmen Garcia

Durant el segon trimestre, tots els alumnes de l’escola, han treballat Jacint Verdaguer, vida, auca, poemes…

Els nens/es de cicle mitjà i cicle superior van memoritzar alguns poemes i van representar-los a través de la llum. Es va fer un treball previ d’expressió oral i corporal. A partir d’un retroprojector i un llençol els alumnes van descobrir tot el què es podia fer amb ombres: efectes visuals, color, moviment… Després de l’experimentació amb la llum, van representar i gravar els poemes.

Un cop fets els poemes, els alumnes de cicle mitjà i cicle superior, van animar els nens i nenes de la resta de cicles a participar en aquest projecte d’Art i Escola. Els nens i nenes de cicle inicial van representar, amb ombres, el conte “El cargol i l’herbeta de poliol”. Els nens d’educació infantil van fer les lletres dels 4 elements, ja que era el fil conductor del nostre projecte; ho van fer al taller de llum, utilitzant material divers que projectaven en una paret blanca. S’ha acabat fent un treball intercicles i interdisciplinari complert, utilitzant la llum, ombres i mitjans audiovisuals.

Els nens de cicle superior van ser els encarregats de lligar tot el projecte. Van buscar un fil conductor, el somni. Tota la història es representa a través de la llum i llum negra. A partir d’una mare que explica un conte al seu fill (El cargol i l’herbeta de poliol), el nen s’adorm i comença a somiar. Tot el què és somni està fet amb llum negra.

Les sessions s’han realitzat durant el segon trimestre dins l’horari de tallers, llengua i educació física.

Art i Escola 04_Escola Monjoia from ACVic Centre d'Arts on Vimeo.

art i escola