ESCOLA ANDERSEN. VIC

Llum i ombres

Docents implicats: Helena Bover, Clara Segurañes, Núria Vila, Laura Ordeig, Pilar Costa, Mª Àngels Costa, Andrea García, Elena Dot, Joan Vidal, Dolors Montmany, Marta Vilà.

Nivell educatiu: Educació Infantil.

Assessorament: Natàlia Gonzalo i Anna Prat

Alumnes que hi participen: 180 d’Educació Infantil

Els nens i nenes han pogut descobrir les ombres, les ombres de colors i els efectes de la llum. S’han realitzat diferents activitats en funció del nivell dels alumnes.

Els més petits de l’escola s’han introduït en el món de les ombres. Tot jugant i manipulant han descobert que les ombres apareixen quan posem algun objecte o el nostre cos davant de la llum ja sigui natural o artificial.

Els alumnes de P4, a través de diferents propostes, han descobert que la llum segueix una trajectòria en línia recta, també han pogut observar que si els objectes transparents són de colors, les ombres també ho són. Una de les experiències més rellevants ha sigut que il·luminat les aules a través dels tres filtres de colors bàsics de la llum (vermell, blau i verd) han descobert els canvis de colors sobre els objectes de la classe.

Per últim, els alumnes de P5 han jugat i experimentat amb els filtres de colors i barrejant-los han descobert els seus colors complementaris. També han elaborat la roda de Newton i tot fent-la girar han observat que surt la llum blanca. Tot fent el procés a la inversa, han pogut veure com la llum blanca es descompon en els colors de l’arc de Sant Martí.

art i escola