INSTITUT LA PLANA. VIC

UN CONTE EN XARXA

Etapa educativa: 2n curs d’Educació Secundària.
Docents implicats: Josep Alemany Ylla (professor visual i plàstica) i Dolors Collell Surin (professora de català)
Assessorament: ACVic- Bruna Dinarès, Ramon Parramon
Alumnes que hi participen: 42 alumnes

Activitat conjunta entre el departament de català i de visual i plàstica.
A l’assignatura de llengua catalana s’ha realitzat per part dels alumnes un conte escrit en xarxa. En cada classe de 2n es van formar cinc grups de cinc alumnes que, un darrere l’altre, intervenien en la redacció del conte: el primer grup descriu uns personatges i una situació inicial, el segon grup el continua i així successivament fins que el cinquè grup s’imagina un desenllaç.

Un cop escrit el conte en xarxa, a l’assignatura de visual i plàstica, cada grup ha creat l’escenografia, els personatges i els altres elements necessaris per filmar la seva part del conte, mitjançant la tècnica “stop motion” (animació a partir d’imatge fixe).
Finalment s’han muntat les cinc parts del film per obtenir un film conjunt; un conte en xarxa.

art i escola