INSTITUT JAUME CALLÍS. VIC

ENXARXART

Etapa educativa: 4t curs d’Educació Secundària. Educació visual i plàstica i Educació musical
Docents implicats: Imma Vall i Elisa Planagumà
Assessorament: Uvic – Miquel Pérez
Alumnes que hi participen: 24 alumnes

Partim de la idea que actualment l’educació, i especialment les àrees vinculades a l’educació artística, surten molt perjudicades després del tractament que reben per part de les institucions.

Els alumnes han treballat diferents valors que creiem que ha de tenir una educació creativa i enriquidora. Posteriorment han establert una relació entre aquests valors i han realitzat un vídeo on reivindiquen aquesta qualitat que desitgem. El projecte i de fet la pel·lícula finalitza amb l’execució d’un grafit dins el marc de l’institut amb els alumnes realitzant una coreografia.
La idea de la xarxa la veiem reflectida en diferents aspectes. D’una banda establim una xarxa de complicitat entre els alumnes que fan un debat previ a l’elaboració del treball per tal de concretar quins valors creuen que cal defensar. A més establim una xarxa entre diferents tècniques i recursos que utilitzem per fer el treball. I també actuen coordinats per realitzar la coreografia en xarxa que ocupa la part final del vídeo.

art i escola