ESCOLA ERA DE DALT. TONA

JUNTS CREIXEM

Etapa educativa: Educació Primària. Cicle Mitjà
Docents implicats: Anna Pla, Vanesssa Àvila, Montse Ricart i Teresa Cirera
Assessorament: UVic – Anna Prat
Alumnes que hi participen: 100 alumnes

Hem estat treballant cinc emocions bàsiques: la por, la ràbia, la tristesa, l’alegria i l’amor.
Per tal de reconèixer-les en nosaltres i en els altres, hem utilitzat diferents recursos educatius: vídeos, contes, representacions… D’aquesta manera hem descobert que en un sol dia l’estat d’ànim ens canvia i podem sentir més d’una emoció.

Un cop treballades les diferents emocions ens hem identificat amb una d’elles i les hem relacionat amb un color i amb una textura. Cadascú ha escollit un tros de fil, cordó o cinta segons el seu estat emocional. Llavors, els gairebé cent alumnes de tercer i quart hem generat una dinàmica per crear una xarxa. Hem començat nuant les cintes dels companys que compartien la mateixa emoció i poc a poc ha anat sortint un cabdell de coloraines emocionals. Trosset a trosset cadascú l’ha enganxat, donant-li la forma que volia, i entre tots hem creat una xarxa d’emocions.

art i escola