ESCOLA ANDERSEN. VIC

XARXA DE XARXES

Etapa educativa: Educació Primària. Cicle Superior
Docents implicats: Pili Canal, Marga Herrero, Joan Ramon Puntí, Laura Marsó, Meritxell Vilaró, Agnès Miralbell, Dolo García, Esther Bisbal, Pere Roca, David Segalés, Marta Rovira.
Assessorament: UVic_Arnau Vèrnis
Alumnes que hi participen: 99 alumnes

La xarxa ens permet parlar de l’individu i posar-lo en relació amb els altres, les relacions entre persones, la societat. Podem parlar de grup, d’interessos entre un col·lectiu.

Per grups de tutoria s’ha reflexionat sobre els tipus de xarxes: de protecció, de relacions, d’embolcall, de comunicació… per tal de representar-les i posar-les en comú.
Amb el suport d’un dossier de treball, hem vist imatges de trames, lligams, esquemes, nusos, cadenes, teixits… D’aquesta manera han sortit temes com: les matèries que ens agraden, com ens desplacem per arribar a l’escola, els barris de procedència, el nombre de germans, les mascotes que tenim, els esports que fem o que ens agraden…
Un cop escollits els temes fem una maqueta (model amb suro aïllant, bastonets i llana), assignant un número a cada alumne i establint les connexions.

Preparem el material per realitzar la xarxa: Retallem samarretes velles per aconseguir una troca de cordó flexible.
Hem acabat muntant una instal·lació al bosquet del costat de l’hort que representa la relació entre les idees de cada un dels sis grups i les connexions entre els alumnes. Cada punt d’unió (arbres, tanca…) significa un alumne de cada grup. A diferents alçades representem el tema escollit per cadascun dels sis grups i ho expliquem als altres.

art i escola