ESCOLA ANDERSEN. VIC

EL PAS DEL TEMPS. FOTOGRAFIA I ESCOLA

Etapa educativa: Cicle Superior d’Educació Primària

Tutoria: ACVic – Ramon Parramon i Bruna Dinarès

Docents implicats: Marga Herrero, Pili Canal, Nines Martí, Esther Bisbal, Pere Roca, Maribel Gonzàlez, Laura Marsó i Marta Rovira.

Amb la col·laboració de: Tanit Plana

Alumnes que hi participen: 103 alumnes de 5è i 6è d’Educació Primària

A partir de 20 fotografies antigues de l’escola es van localitzar els emplaçaments i es van fer noves fotografies. Utilitzant la comparació entre les dues imatges s’observà com havia canviat l’entorn posant èmfasi en l’anàlisi del temps com a element transformador d’espais i de persones. També es van recullir testimonis de pares, exalumnes i antics mestres que van explicar com eren els espais i l’escola en el passat.
Es va fer un treball de creació plàstica i literària imaginant com canviaran els alumnes, els espais i l’escola en el futur. A través de la col·laboració amb l’associació A Bao A Qu i la participació en el seu programa Fotografia en curs es va fer un recorregut fotogràfic de la història de l’escola Andersen.

art i escola