02 EXPOSICIÓ. ART + ESCOLA + ENTORN | AE01

07.10.2012 – 09.02.2013
Lloc: ACVic Centre d’Arts Contemporànies

ART + ESCOLA + ENTORN és una exposició de treballs realitzats per alumnes d’educació infantil, primària i secundària de diverses escoles. Es composa de dues parts, la primera esdevé una fase més del projecte ART I ESCOLA que en aquesta primera edició s’ha desenvolupat al llarg del curs 2011-2012 i en el que hi participen vint-i-dues escoles.

CEIP Dr. Robert, Camprodon – CEIP El Castell, Tona – CEIP Els Castanyers, Viladrau – CEIP Joan XXIII, Balenyà – CEIP La Sínia, Vic – CEIP Les Escoles, Gurb – CEIP Les Pinediques, Taradell – CEIP Mare de Déu del sòl del Pont, Roda de Ter – CEIP Mossèn Cinto, Folgueroles – CEIP Tomàs Raguer / CEE Ramon Suriñach, Ripoll – Col·legi El Roser, Sant Julià de Vilatorta – Col·legi La Salle, Manlleu – Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Vic – Col·legi Sagrats Cors, Centelles – Col·legi Sant Miquel dels Sants, Vic – Escola L’Era de Dalt, Tona – Escola Vedruna, Tona – Escola Vic Centre, Vic  – Institut de Taradell, Taradell – Institut La Plana, Vic – Institut La Roca, La Roca del Vallès.

La segona part són els treballs que els artistes Dani Montlleó, Glòria Safont-Tria i Martí Anson han portat a terme amb el alumnes i professors de tres escoles i tres barris de Mataró, prenent com a referència el projecte Al portal de casa_ i els constructors_ de Jordi Canudas realitzat amb l’escola La Sínia  al Barri del Remei de Vic. La itinerància i extensió d’aquest projecte va ser impulsat per l’Institut de Cultura de Mataró i presentat en una exposició a Can Palauet.

Ambdues parts de la proposta expositiva es complementen en el fet de treballar la relació entre l’art, l’educació i el territori, i les dues incideixen en l’educació a través de l’art. Una, amb un marcat interès en generar estructures a llarg termini en les que els formadors (o escoles) assumeixin un rol de lideratge acompanyats per especialistes en art. L’altra, generant una interacció entre artistes i formadors, construint metodologies de treball compartit i a partir del model d’artistes en residència.

Més informació: www.acvic.org

 

art i escola